02 May 2012

Mπεκάτσες στιφάδο


Yλικά

2 μπεκάτσες, 1 κιλό κρεμμύδια (μικρά), 1 πουμαρό, 1 ποτήρι του νερού κρασί, 1 ποτήρι του νερού λάδι, κόκκινο πιπέρι, αλάτι, μπαχάρι, 1 κουταλιά κοφτή σούπας ζάχαρη, ½ ποτήρι του κρασιού ξύδι.

Eκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα πουλιά.
Kόβουμε κάθε πουλί στα τέσσερα και τα σοτάρουμε στην κατσαρόλα με το λάδι.
Χοντροκόβουμε τα κρεμμύδια και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με τα πουλιά να σωταριστούν και σβήνουμε, ρίχνοντας λίγο-λίγο το κρασί.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το πουμαρό, τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη.
6. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 45 λεπτά περίπου.

Δείτε και αυτό...

Τέλος κεφαλαίου.

(Το παρακάτω το είχα γράψει όταν πήρα την απόφαση να γυρίσω Ελλάδα. Δεν ξέρω γιατί δεν το δημοσίευσα. Ποτέ όμως δεν είναι αργά για να πεις ...