02 May 2012

Mπεκάτσες με πράσινη πιπεριά


Yλικά

4-6 μπεκάτσες, 1 ποτήρι (νερού) κρασί κόκκινο, 3-4 πιπεριές πράσινες, 3 μέτρια κρεμμύδια, 3 κουταλιές σούπας φυτικό βούτυρο, 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες, 1 πουμαρό, αλάτι, πιπέρι.



Eκτέλεση

Kαθαρίζουμε τις μπεκάτσες προσεκτικά. Στη συνέχεια, αφαιρούμε τα εντόσθια και πλένουμε με άφθονο νερό.
Σε μια μέτρια χύτρα μαγειρέματος λιώνουμε 3 κουταλιές της σούπας φυτικό βούτυρο και τσιγαρίζουμε ελαφρά τα πουλιά. Έπειτα, σβήνουμε με το κρασί και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν με αυτό, για 3-4 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τελευταίες τις πιπεριές, κομμένες σε φαρδιές ροδέλες. Προσθέτουμε στη χύτρα όσο νερό απαιτείται και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 40-45 λεπτά.
Tο φαγητό σερβίρεται ζεστό και συνοδεύεται με μακαρόνια, ρύζι πιλάφι ή πατάτες τηγανιτές, και με εκλεκτό κόκκινο (μπρούσκο) κρασί.

+Κοινός Θνητός 




Δείτε και αυτό...

Τέλος κεφαλαίου.

(Το παρακάτω το είχα γράψει όταν πήρα την απόφαση να γυρίσω Ελλάδα. Δεν ξέρω γιατί δεν το δημοσίευσα. Ποτέ όμως δεν είναι αργά για να πεις ...