19 June 2013

''Εμείς αμολάμε τους λύκους, τις αρκούδες και τα φίδια…''


ΠΗΓΗ: http://kentayros.wordpress.com


Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι το κυνήγι στα ορεινά της Φθιώτιδας και της Φωκίδας μειώθηκε αυτές τις μέρες, εξαιτίας των λύκων που αμολύσαμε εμείς οι οικολόγοι.

Πάμε καλά! Θα συνεχίσουμε τις απελευθερώσεις των γκρίζων φίλων μας μέχρι το κυνήγι να εξαλειφθεί εντελώς.

Απειλές για εξολόθρευση των λύκων μας, με δηλητήρια και παγίδες δεν μας πτοούν.
Οι λύκοι μας, είναι κατάλληλα εκπαιδευμένοι να αποφεύγουν τα δολώματα, ενώ άνθρωποί μας στα χωριά (όπως η κυρία στην Ντρέμισσα που ταΐζει την αρκούδα μας τη «Μαίρη») παρακολουθούν τα περιστατικά απόπειρας εξόντωσης των ζώων μας και μας ενημερώνουν.
Στις αυλές των δραστών θα αμολύσουμε νέα βελτιωμένα φίδια με κέρατα, και φτερωτά ποντίκια. Ο αγώνας μας συνεχίζεται!

Γρίβα Έφη

Δημητρόπουλος Θοδωρής

Νάκου Βασιλική

Σταμέλλος Στέφανος


Διαβάστε παρακάτω τη συνέντευξη κατοίκου χωριού Πανουργιά Φωκίδας
σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό της Λαμίας και βγάλτε τα συμπεράσματά σας
(τα μπλε γράμματα είναι του δημοσιογράφου)…Του Πανουριά της Φωκίδας, όπου εκεί έκαναν την εμφάνισή τους λύκοι, που είναι βεβαίως ένα σοβαρό πρόβλημα, κυρίως για τους κτηνοτρόφους της περιοχής. Στην τηλεφωνική μας γραμμή έχουμε τον κύριο ..….. από την περιοχή του δημοτικού διαμερίσματος Πανουριά της Φωκίδας. Κύριε ..…. καλό σας μεσημέρι, γεια σας
Έεε, Γεια σας

Τι κάνετε;;

Δόξα το θεώ, ας λέμε καλά

Τι γίνεται, για πείτε μας, πού είναι τα προβλήματα…

Τι να γίνει, εδώ πάνω μας έχουν ρημάξει οι λύκοι να πούμε.

Δηλαδή…

Δεν υπάρχει χειρότερο πράμα να αντικρίζεις τέσσερα άλογα, τι να σας πω τώρα, τρακόσια, τετρακόσα κιλά το καθένα, κατασπαραγμένα από τους λύκους.

Μάλιστα..

Έ, δεν είναι μόνο αυτό… και τα γουρούνια εξαφανίστηκαν. Και οι κυνηγοί θα’ χουμε, θα’ χουν πρόβλημα… Τα σκυλιά… εμένα προσωπικά μού’ φαγε το σκύλο ενώ κυνηγούσα. Μού’ φαγε ο λύκος το σκύλο, τον βρήκα, έχω μάρτυρες πέντε κυνηγούς, ενώ κυνηγούσε ο σκύλος σταμάτησε ξαφνικά, είπαμε κι εμείς έχασε το θήραμα και πήγαμε εκεί και βρήκαμε το σκύλο κατασπαραγμένο. Για πέντε λεπτά, για δέκα λεπτά. Προχθές, πάω πάνω να μαζέψω τα’ άλογα, έχω καμιά δεκαπενταριά, και πάω να μαζέψω τα’ άλογα, κοιτάω και τι να δω Μιλάμε άλλο πράμα, να σας πιάνει… τι να πω…Δηλαδή αυτά…αυτοί που λέγονται… α… δεν τους χαρακτηρίζω, κακοποιά στοιχεία εγώ τους χαρακτηρίζω, που αμολάν τους λύκους, κάνουν τεράστιο έγκλ…

Λέτε τ’ αφήνουν οι οικολόγοι, αυτό θέλετε να πείτε, που κυκλοφορεί;

Ε, έτσι πιστεύω, δεν μπορεί ο λύκος να ήρθε ξαφνικά στην περιοχή τη δικιά μας…

Δηλαδή μόνο φέτος προέκυψε αυτό, τα προηγούμενα χρόνια..

Κάθε χρόνο, κάθε χρόνο το ίδιο πράμα, μα τώρα είναι.. βλέπεις πέντε λύκους μαζί. Είναι δυνατόν, αύριο δεν θα βρούνε τίποτα και θα ορμήξουν και σε μένα και στον άλλον

Και στους ανθρώπους…

Και στον οποιονδήποτε, να πούμε

Πώς σκέφτεστε να το αντιμετωπίσετε αυτό κ ….;

Κοιτάξτε, εγώ προσωπικά θα βρω άλλο τρόπο.

Με το όπλο, με το όπλο…

Τώρα, εντάξει, το όπλο, εντάξει, μα το όπλο, ο λύκος δεν μπορεί να τον χτυπήσει ένας κυνηγός γιατί, γιατί τον βλέπει πρώτα ο λύκος

Έ βέβαια..

Επειδή έχει τεράστια όραση και ακοή…, αυτά είναι τα δύο… αυτά του… που δεν μπορεί ο κυνηγός…

Τα πλεονεκτήματα…

…ούτε κυνηγός μπορεί να τον χτυπήσει, ούτε τίποτα να πούμε…Λοιπόν, δεν μπορείς να τον χτυπήσεις διαφορετικά, να πούμε…Μόνο με τα φάρμακα…

Με φόλες…

Μου έφαγε τα’ άλογα, πήγε πάνω και βρήκα τέσσερα άλογα κατασπαραγμένα και ήρθε και οικολόγος και τράβαγε και φωτογραφίες κιόλας… και του λέω δεν βλέπεις τα χάλια σας; Αυτά είναι τα χάλια σας κύριε… Δηλαδή ερχόσαστε αμολάτε τους λύκους, αμολάτε τις αρκούδες, να τα ταΐσω εγώ με τ’ άλογα, τα δικά μου τα πρόβατα, με τα δικά μου τα γίδια.. με τα σκυλιά.. τα σκυλιά… δεν είναι δυνατόν να πούμε, να τρελαίνεσαι να πούμε…

Κύριε …, ποιος είναι αρμόδιος από πλευράς…

Κανένας…

πολιτείας;; το δασαρχείο;;

κανένας. Παίρνεις τον ένανε, παίρνεις το δασαρχείο σου λέει πάρε την Περιφέρεια… τίποτα κανένας

Εσείς υπάγεστε σε ποιο δασαρχείο;;

Εεε…Αμφίσσης

Αμφίσσης έτσι…

Και δασονομείο Γραβιάς…

Μάλιστα…μάλιστα…Λοιπόν από κει και πέρα..

Εγώ δεν παίρνω, δεν παίρνω.. ούτε να..

Ε όχι, πείτε κάτι όμως, πέστε θα αναλάβει μια πρωτοβουλία η Περιφέρεια, πώς μπορεί να αντιμετωπίσει το φαινόμενο
Τίποτα… δεν ξέρω βρε παιδί μου, τι να πώ

Ναι

Εγώ δεν μπορώ… είμαι τόσοι πολλοί, τι να κάνει κι η Περιφέρεια .. δηλαδή έχουνε.. σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχει πρόβατο.

Ναι… έχει υποπέσει, έχει πέσει κύριε …. στην αντίληψή σας κάποιες ομάδες ανθρώπων να απελευθερώνουν λύκους;

Κοίταξε να δεις τώρα…όταν περνάει ο άλλος με ένα τέσσερα επί τέσσερα τεράστιο ας πούμε τώρα πέντε χιλιάδες πέντε χιλιάδες κυβικά, κι έχει μέσα μοχλό, έχει πίσω ένα τρέιλερ, δεν ξέρεις τι έχει μέσα, ούτε μπορείς να τον σταματήσεις…

Ναι ναι

…Τι έχει μέσα.. και μετά δεν έρχονται μέρα, έρχονται νύχτα… εγώ βρήκα μια κυρία πέρυσι και φώναζε «Μαίρη, Μαίρη», και είδα κρατούσε κάτι τσάντες στα χέρια της και νόμισα θα έχει χάσει καμιά φίλη της, να λέει έτσι ..

Και τι ήταν λύκος;;

Κι αυτή φώναζε, φώναζε την αρκούδα.. Είχε αμολύσει ένα αρκουδάκι μικρό και φώναζε να το ταΐσει μπανάνες ..

Ναι ναι ναι …

Κι αχλάδια που’ χε μέσα στις σακούλες. Και λέω τώρα, ή τρελή είναι η γυναίκα ή… αμόλυσε την αρκούδα εδώ πάνω ;;..να επιβιώσει η αρκούδα εδώ πάνω

Ναι ναι

Κι όμως να, οι λύκοι ορίστε

Ναι

Βγαίνεις τη νύχτα έξω, βγαίνεις τη νύχτα έξω και τους ακούς. Πέντε από δω, δέκα από κει…

Κύριε …… μόνο στο δικό σας το χωριό…

Δεν είναι μόνο στο δικό μας, όλη η Περιφέρεια, αλλά εδώ έχει παραγίνει το κακό

Παράγινε το κακό…

Παράγινε το κακό ..

Για να μιλήσουμε με την Περιφέρεια και αύριο να τα πούμε…σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την επικοινωνία…

Ώστε είναι αστικός μύθος πως οι οικολόγοι αμολάνε φίδια;

Μου είχε κάνει εντύπωση μία δημοσίευση στο Κέρδος, ούτε μήνα πριν, με τίτλο"Αμολούν οι οικολόγοι φίδια στα δάση; Η ... κατάρρευση ενός διαδεδομένου αστικού μύθου!". Το αρχικό άρθρο, που αναδημοσίευσε το Κέρδος, είχε δημοσιευτεί το 2010 από το μέλος της Ελληνικής Ερπετολογικής Εταιρίας κ. Ηλία Στραχίνη στον ιστότοπο herpetofauna.gr.

Εκεί ο κ. Στραχίνης "αποδυκνύει" δια της εις άτοπον απαγωγής πως όσα λέγονται για απελευθέρωση φιδιών από τους οικολόγους είναι αστικός μύθος.
Ένα σκάρτο μήνα μετά σκάει η βόμβα απ' την ΚΟΜΑΘ:
Εντοπίσθηκαν 2 άτομα στο Κιλκίς που απελευθέρωναν φίδια!

Δυστυχώς αυτό που αποδεικνύεται απ' τα γεγονότα είναι πως οι οικολογικές/φιλοζωικές οργανώσεις έχουν στις τάξεις τους άτομα που πιστεύουν με τόσο φανατισμό πως μόνοι αυτοί κατέχουν την υπέρτατη αλήθεια για τη σωτηρία του περιβάλλοντος, που είναι ικανοί να καταρρίψουν με χαρακτηριστική ευκολία το "άτοπο" του κου Στραχίνη, το οποίο με τόση προθυμία φρόντισε να διαδώσει το Κέρδος.

Εντοπίσθηκαν 2 άτομα στο Κιλκίς που απελευθέρωναν φίδια!

Πολλά ερωτηματικά έχει δημιουργήσει ένα περιστατικό στο νομό Κιλκίς, όπου εντοπίσθηκαν δύο άτομα που στο όχημά τους είχαν κλουβιά με διάφορα ερπετά!

Συγκεκριμένα ο θηροφύλακας του Κυνηγετικού Συλλόγου Κιλκίς δέχθηκε καταγγελία από πολίτη για κίνηση οχήματος σε αγροτική περιοχή του νομού, με τρόπο που γέννησε υποψίες. Ο θηροφύλακας όντως εντόπισε και σταμάτησε το αυτοκίνητο για έλεγχο, στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα, ενώ στο πορτ παγκάζ υπήρχαν φίδια μέσα σε ειδικές κλούβες.

Οι επιβαίνοντες στο όχημα ισχυρίστηκαν ότι έχουν άδεια από το Υπουργείο για απελευθέρωση φιδιών, την οποία και επέδειξαν στον αρμόδιο θηροφύλακα. Ο θηροφύλακας κράτησε τα στοιχεία τους και τα στοιχεία του οχήματός τους και ενημέρωσε με έγγραφη αναφορά άμεσα τον Κυνηγετικό Σύλλογο Κιλκίς και την Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης (ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ).

Κατόπιν υπηρεσιακά η ΣΤ΄ΚΟΜΑΘ ενημέρωσε εγγράφως τη Δασική Υπηρεσία (Δασαρχείο Κιλκίς και Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης), το ΥΠΕΚΑ (Δ/νση Αισθητικών Δασών, Δρυμών και Θήρας), την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδας και την Αστυνομία.

Το περιστατικό όμως δημιουργεί έντονα ερωτηματικά καθώς το αρμόδιο ΥΠΕΚΑ προφορικώς δηλώνει ότι ουδέποτε έχει δώσει τέτοια άδεια, αλλά παρόλα τα δύο έγγραφα της ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ (από τον Μάιο του 2013) ακόμα δεν έχει στείλει γραπτή απάντηση. Η Αστυνομία επίσης ενημέρωσε ότι ο αριθμός κυκλοφορίας του οχήματος δεν αντιστοιχεί στον τύπου αυτοκίνητου που επέβαιναν τα δύο άτομα.

Παράλληλα το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι διαμαρτυρίες αρκετών κατοίκων της υπαίθρου για αυξημένα περιστατικά εμφάνισης φιδιών στις περιοχές τους.

Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης παρακολουθεί το θέμα και θα ενημερώσει άμεσα τους αρμόδιους φορείς για την εξέλιξη του, ενώ μετά τη γραπτή διαβεβαίωση του ΥΠΕΚΑ σχετικά με την ύπαρξη ή όχι άδειας θα προβεί στις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Πρέπει να σημειωθεί ότι αν και πολλές φορές κατά το παρελθόν υπήρξαν υποψίες για παρόμοιες συμπεριφορές αυτή είναι η πρώτη φορά που εντοπίστηκαν άτομα και συντάχθηκε έγγραφη αναφορά από αρμόδιο ανακριτικό υπάλληλο.


Δείτε και αυτό...

Τέλος κεφαλαίου.

(Το παρακάτω το είχα γράψει όταν πήρα την απόφαση να γυρίσω Ελλάδα. Δεν ξέρω γιατί δεν το δημοσίευσα. Ποτέ όμως δεν είναι αργά για να πεις ...