19 August 2014

Η αρκούδα στην Ελλάδα...


Τι ήθελα και μίλαγα???

Τα παρακάτω τα είχα γράψει στις 10-8-2014....

"Και ο αρκτούρος καμαρώνει για το έργο που επιτελεί... Θέλω να δω τη προστασία θα προτείνει κατά των επιθέσεων από την αρκούδα, εκτός βέβαία από τον ελληνικό ποιμενικό, που κι αυτός είναι υπό τη προστασία του... Δηλαδή σου ρίχνω τις αρκούδες, και για να σε προστατέψω σου πασάρω και τον ελληνικό ποιμενικό να σε φυλάει... Εκτός και αν θα πρέπει να κάνουμε τα σπίτια μας φυλακές με ηλεκτροφόρους φράχτες όπως αυτούς που είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να βάζουν οι μελισσοκόμοι, με δικά τους έξοδα βεβαίως - βεβαίως, για να προστατευτούν από το αγαπητό αυτό αγρίμι... Μήπως ο αρκτούρος έχει και κάποια εταιρεία που παρέχει αυτούς τους φράχτες?"


"19 Αυγούστου 2014"

Επιτυχημένος απεγκλωβισμός αρκούδας στα Ιωάννινα


"Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης έγινε χρήση δύο ενέσεων, προκειμένου να ναρκωθεί η αρκούδα και στη συνέχεια να αφεθεί ελεύθερη όταν ξυπνήσει. Σύμφωνα με τον επιστημονικό συντονιστή του Αρκτούρου, Αλέξανδρο Καραμανλίδη, δεν ήταν καθόλου περίεργο που βρέθηκε το ζώο στην περιοχή ,καθώς οι αρκούδες συνηθίζουν να διανύουν μεγάλες αποστάσεις για να βρουν τον ζωτικό τους χώρο. Ωστόσο, επεσήμανε πως η μεγάλη αύξηση των αρκούδων αποτελεί σοβαρό πρόβλημα για τους κατοίκους ορεινών χωριών, καθώς τα άγρια ζώα μπορούν να προκαλέσουν ζημιές στις περιουσίες τους."

"Η αρκούδα στάθηκε πολύ τυχερή καθώς η παγίδα θα μπορούσε να την τραυματίσει σοβαρά και να θέσει σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή της. Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ υπενθυμίζει ότι οι παγίδες αυτές είναι παράνομες ενώ για την αποτελεσματική προστασία του αγροτικού και κτηνοτροφικού κεφαλαίου η πλέον ενδεδειγμένη και ακίνδυνη, για τα ζώα και τους ανθρώπους, λύση είναι η τοποθέτηση ηλεκτροφόρας περίφραξης.


Τέλος, πρέπει να επισημανθεί, ότι με τον ορισμό της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, υπάρχει πλέον λεπτομερές νομικό και οργανωτικό πλαίσιο για τη διαχείριση των αρνητικών αλληλεπιδράσεων αρκούδας – ανθρώπου. Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ καλεί την ελληνική πολιτεία να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη δημιουργεία της συντονιστικής επιστημονικής επιτροπής και την εύρεση των αναγκαίων πόρων για την αποτελεσματική διαχείριση της καφέ αρκούδας στην Ελλάδα."  http://www.arcturos.gr/el/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=357&Itemid=49
"Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014"
 αρκούδα επιτέθηκε και δάγκωσε άλογο που βρισκόταν μέσα στην αυλή οικίας στην τοπική Κοινότητα Φανού Αμυνταίου.

Το τελευταίο διάστημα οι κάτοικοι της κοινότητας, καθημερινά βλέπουν αρκούδες να κάνουν βόλτες κοντά στα σπίτια τους." http://anapodoi.blogspot.ae/2014/08/blog-post_24.html

Κατά τ' άλλα καμαρώνουμε ευρωπαϊκά ότι έχουμε το μεγαλύτερο πληθυσμό αρκούδας στη Νότια Ευρώπη...

MailOnline - news, sport, celebrity, science and health stories

"Around 350 brown bears live in the northern parts of Greece, in one of the biggest populations of bears in southern Europe. The main threats to them are humans as well as loss of habitat.


They come into contact with humans relatively rarely because they are found only in the forests of central and northern Pindos and the Rhodope massif in the north of Greece."
Read more: http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2713465/Learning-BEAR-necessities-Zoe-orphaned-cub-taught-survival-skills-animal-shelter-chased-mother-sheepdogs.html#ixzz39xirruI0
Follow us: @MailOnline on Twitter | DailyMail on Facebook


Αυτά λέει στην Ευρώπη, αυτά ξέρουν...

Στο σύνδεσμο Πατριδογνωσία ο χάρτης απεικονίζει άρθρα επαφών με τα αγαπητά και "σπάνια" αγρίμια του τόπου μας. Από τις Κυνηγετικές Σελίδες .+Κοινός ΘνητόςNo comments:

Post a Comment

Δείτε και αυτό...

Τέλος κεφαλαίου.

(Το παρακάτω το είχα γράψει όταν πήρα την απόφαση να γυρίσω Ελλάδα. Δεν ξέρω γιατί δεν το δημοσίευσα. Ποτέ όμως δεν είναι αργά για να πεις ...