16 December 2012

Φοροδιαφυγή η αγάπη για την καθαροαιμία?


Αφού λύσαμε το θέμα των αδέσποτων κι όλων αυτών που κλείνονται σε μάντρες, κτήματα, ανεξέλεγκτα χωρίς καν στείρωση να αναπαράγονται, φέρνοντας στο κόσμο σκυλάκια τα οποία η τύχη τους είναι ίδια με των γονιών τους, μιας και δεν ακολουθούν κανένα στάνταρτ φυλής, και δεν μπορείς να γνωρίζεις εκ των προτέρων τον χαρακτήρα και τις αποδόσεις του, το λιγότερο......, θαρρώ πως ήρθε η ώρα και για τα "άλλα" τα οποία άνθρωποι μόχθησαν και μοχθούν επι αιώνες τώρα να κρατήσουν καθαρή & αγνή την κάθε ράτσα έχοντας σαν σκοπό να δίνουν στον καθένα από εμάς αυτό που πραγματικά χρειαζόμαστε: είτε μιλάμε για Φύλακα, συντροφιάς, κυνηγό, ποιμενικό ή άλλης εργασίας.
Στο στόχαστρο τώρα ήρθε το εισόδημα εξ αυτών... Ποιο εισόδημα όμως?!!!!... Αυτά που τελικά χαρίζει ο ερασιτέχνης εκτροφέας κι ο κάθε εκροφέας μιας φυλής, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ!!! Γιατί απλά πρώτα απ' όλα είναι η ΑΓΑΠΗ!!! Αγάπη για τη φυλή καθε' αυτού, την κάθε φυλή και μετά όλα τ' άλλα!
Οι παλιοί κυνηγοί έλεγαν: "Ένα γρόσι για το όπλο, δέκα για τον σκύλο σου"!!!!....
Όταν πληρώσεις για τον σκύλο που θα πάρεις, τον εκτιμάς και τον φροντίζεις πολύ περισσότερο απ'ότι να τον έβρισκες στον δρόμο. Ίσως με αυτό το τρόπο να μειώνοταν δραστικά όλα αυτά τα αδέσποτα, που τριγυρνούν από χέρι σε χέρι δωρεάν για να καταλήξουν στο τέλος, όταν πάψει να είναι το χαριτωμένο κουτάβι, εκεί που βρίσκονται και οι γονείς τους....
Ένα καθαρόαιμο ζώο όμως δεν πρόκειται να βρεθεί ΠΟΤΕ σε μάντρα αζήτητων. Η κάθε ράτσα σκύλων εξελίχθηκε για κάποια συγκεκριμένη εργασία και σκοπό. Κάποιοι λοιπόν αγνοούν προκλητικά όλα αυτά και προσπαθούν μάλλον να καταστρέψουν, ότι κάποιοι άλλοι (σώφρονες) άνθρωποι μοχθούν με πολύ κόπο και πολύ αγάπη πάντα, να κρατήσουν καθαρό κι αγνό!!!... Κοινός Θνητός
Διαβάστε το επίμαχο άρθρο:

http://pansyn.org/?p=2304

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία με επιστολή προς το Σώμα Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος καταγγέλλει την φοροδιαφυγή που συντελείται στις χιλιάδες αγγελίες που συναντά κανείς τόσο στο διαδίκτυο όσο και στα έντυπα από την πώληση ζώων.
Όπως όλοι γνωρίζουμε, το παράνομο εμπόριο ζώων, αποτελεί το τρίτο παράνομο εμπόριο παγκοσμίως και είναι το πιο κερδοφόρο μετά από αυτό των όπλων και των ναρκωτικών. Βασιζόμενοι σε αυτό ζητούν τον φορολογικό έλεγχο όλων των πωλήσεων ζώων είτε αυτές προέρχονται από ιδιώτες είτε από παράνομους εκτροφείς.
Εφόσον το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μέχρι σήμερα δεν έχει θέσει κανόνες αναπαραγωγής από ιδιώτες και εκτροφείς, μάλλον ήρθε η ώρα η εκμετάλλευση των ζώων σε αυτόν τον τομέα να ελεγχθεί μέσω άλλων οδών.
Διαβάστε την επιστολή/καταγγελία της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας που ακολουθεί.

ΘΕΜΑ: Φοροδιαφυγή στις πωλήσεις ζώων που πρέπει να παταχθεί.

Αξιότιμοι κύριοι,

Λόγω της κρίσιμης συγκυρίας που μαστίζει την χώρα μας, και εφόσον είδαμε ότι τα μέτρα τα οποία έχουμε προτείνει επί σειρά ετών στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων για να σταματήσει η παράνομη εμπορία ζώων δεν έχουν αποδώσει, απευθυνόμαστε πλέον σε εσάς ως Έλληνες πολίτες, που βιώνουν το κύμα φοροεπιδρομής των τελευταίων ετών.
Αισθανόμαστε προσβεβλημένοι όταν καλούμαστε να πληρώσουμε όλους τους φόρους μας, ενώ πέρα από την προσπάθεια που γίνεται στον τομέα εξυγίανσης σας διαφεύγει μία μεγάλη πηγή εσόδων από φόρους που προέρχονται από το παράνομο εμπόριο ζώων.

Σύμφωνα με μελέτες (του εξωτερικού), αλλά και με την πρόσφατη δήλωση του κ. Κρίτων Αρσένη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (http://kritonarsenis.gr/actions/view/wild-pets), το παράνομο εμπόριο ζώων (άγριων και μη) είναι το τρίτο κατά σειρά πιο κερδοφόρο λαθρεμπόριο μετά από αυτό των όπλων και των ναρκωτικών.

Σας καλούμε λοιπόν να πατάξετε την φοροδιαφυγή που συντελείται από το παράνομο εμπόριο ζώων συντροφιάς (την απλούστερη δηλαδή μορφή αλλά και πιο κερδοφόρα) αφού δεκάδες κουτάβια κάθε χρόνο πωλούνται μέσω διαδικτύου ή εντύπων, καθώς και παράνομων εκτροφέων, χωρίς να αποδίδεται καμία απολύτως απόδειξη αγοράς και έτσι δεν καταβάλλεται και η αντίστοιχη φορολογία.
Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι από έναν και μόνο σκύλο που μπορεί να γεννήσει 10 κουτάβια τον χρόνο, και αυτά πωλούνται συνήθως περίπου 300€, ο ιδιώτης έχει κέρδος περίπου 3.000€ αφορολόγητα έσοδα, με συνέπεια να χάνει το κράτος το ποσό των 690€ (υπολογίζεται με ΦΠΑ 23%) από κάθε τέτοια παράνομη πώληση ζώων.
Αν αναλογιστείτε ότι σε κάθε έντυπο εφημερίδας δωρεάν αγγελιών αλλά και σε όλες τις τοπικές εφημερίδες υπάρχουν τουλάχιστον 100 αγγελίες, τότε το ποσοστό φοροδιαφυγής είναι τεράστιο και έχετε κάθε υποχρέωση να το ελέγξετε.
Στο διαδίκτυο από την άλλη, το πλήθος των αγγελιών πώλησης ζώων είναι πολλαπλάσιο των εντύπων, καθώς έχει μεγαλύτερη απήχηση στο κοινό, και άρα μεγαλύτερο ποσοστό φοροδιαφυγής από τις πωλήσεις αυτές.

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας και την ενημέρωσή μας σχετικά.
Είμαστε στην διάθεσή σας για περαιτέρω διευκρινήσεις.

Δείτε και αυτό...

Τέλος κεφαλαίου.

(Το παρακάτω το είχα γράψει όταν πήρα την απόφαση να γυρίσω Ελλάδα. Δεν ξέρω γιατί δεν το δημοσίευσα. Ποτέ όμως δεν είναι αργά για να πεις ...