02 January 2013

Costa Rica συνέχεια!!!


Προ ημερών "ανέβασα" ένα άρθρο για την απαγόρευση του κυνηγιού στη Costa Rica. Αυτό που ακολουθεί έχει να κάνει με τη "ζωοφιλία" που ανθεί στη συγκεκριμένη χώρα.Καμαρώστε καλλιτέχνες!!!

“Καλλιτέχνης” θα σκοτώσει ζώα με σφυρί στο όνομα της τέχνης!!!Σχόλιο: Αυτή θα είναι η τέχνη και ο πολιτισμός της νέας τάξης πραγμάτων. Η απόλυτη βαρβαρότητα. Οι επιλογές που έχουμε είναι δύο. Ή...
συνηθίζουμε ή σηκωνόμαστε από τον καναπέ και με τις δημιουργικές μας δυνάμεις, ξεκινάμε πόλεμο σε κάθε τι σαθρό και σάπιο. Ο θάνατος του πνεύματος στον καλλιτεχνικό χώρο έχει έρθει εδώ και πολλά χρόνια. Τώρα απλά παίζουν με το μυαλό και την ψυχή μας και εμείς απλά τους παρατηρούμε
Αὐτὸς δὲν εἶναι καλλιτέχνης ἀλλὰ ἁπλὸς φονιάς!
ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ!
Κε υπουργέ της Γαλλίας, αν αυτό είναι τέχνη, τότε εσύ σίγουρα δεν είσαι άνθρωπος, ούτε ζώο!
Είσαι ένα συμπαγές παρακμιακό τίποτα!
Αυτό το έκτρωμα, νομίζει πως κάνει τέχνη!
Αυτό το έκτρωμα, δεν έχει κατανοήσει, πως ο “δημιουργός”, δεν μπορεί να εμφυσήσει ζωή ούτε σε ένα κουνούπι!
Αυτό το έκτρωμα, δεν σέβεται την Φύση, αλλά είναι ο ορισμός του κτήνους που πρέπει να πάψει να υπάρχει!
Σ’αυτό το έκτρωμα, δεν πρέπει να επιτραπεί να δολοφονήσει ζωάκια στην επερχόμενη “performance” του που σύντομα θα γίνει!
Η ημερομηνία που θα “εκτεθούν” τα ζώα για να σκοτωθούν είναι στις 7 Ιανουαρίου 2013.
Αυτό το έκτρωμα, έχει μια θέση στον κόσμο, κι αυτή είναι η φυλακή ισοβίως!
Μαζί με τους γκαλερίστες του κόλου που τον φιλοξενούν!
Ευστρατία
ΙΔΟΥ!
“Καλλιτέχνης” θα σκοτώσει ζώα με σφυρί στο όνομα της τέχνηςO σαδιστής “καλλιτέχνης” Guillermo Vargas τον οποίο αποκαλούν και “Habacuc” γνωστός παγκόσμια σε όλους τους φιλόζωους, γιατί πριν μερικά χρόνια είχε τοποθετήσει έναν σκύλο μέσα στην έκθεσή του που τον άφησε εκεί δεμένο μέχρι να πεθάνει από την πείνα, έκανε μία πολύ κακή αρχή και από αυτόν παραδειγματίστηκαν και άλλοι καλλιτέχνες.
Λίγα λόγια για το περιστατικό με τον Guillermo Vargas
Το περιστατικό συνέβει στην Costa Rica το 2007.
Ο Vargas πλήρωσε δύο μικρά παιδιά για να πιάσουν τον αδέσποτο σκύλο και να τον μεταφέρουν στην γκαλερί του.
Εκεί ο Vargas έδεσε τον σκύλο – έκθεμα, και τον άφησε να πεθάνει από την πείνα.
Οι διαμαρτυρίες εκείνο το διάστημα πολλές, αλλά καμία τελικά δεν ήταν ικανή να γλυτώσει το άμοιρο ζώο από τα χέρια του σαδιστή Vargas.
Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι η έκθεσή της είχε μεγάλη επιτυχία και ο κόσμος ουδέποτε βοήθησε το ζώο.
Όσο για τις Αρχές της Costa Rica δεν ενδιαφέρθηκαν καθόλου.
Θυμίζουμε λίγες από αυτές τις εικόνες που είχαν κάνει τότε τον γύρο του κόσμου. 

  

Εδώ ένας “ευγενέστατος” κύριος μας διόρθωσε θέλοντας να μας πει ότι οι ισχυρισμοί του Vargas ήταν αντίθετοι από αυτό που έχει καταγραφεί τότε.
Ο ίδιος λέει ότι το σκυλί παρέμεινε μία μέρα στον εκθεσιακό χώρο μέχρι που κατάφερε να δραπετεύσει αλλά δεν πέθανε εκεί.
Ευχαριστούμε για την “ευγενέστατη” διόρθωσή σας ωστόσο η είδηση είναι αυτή που ακολουθεί και όχι τι έκανε ο Vargas το 2007.
Ένας νέος καλλιτέχνης λοιπόν, ο Adel Abdessmed που προφανώς παραδειγματίστηκε από τον Vargas και την επιτυχία που είχε, έχει στίσει την έκθεσή του στο Παρίσι (χώρα δηλαδή εντός της Ε.Ε.) στο εκθεσιακό κέντρο Pompidou.
Στον χώρο της έκθεσης θα δεθούν, μια αγελάδα, ένα γουρούνι, ένα μοσχάρι, μια κατσίκα, ένα πρόβατο και ένα άλογο που ο καλλιτέχνης θα σκοτώσει με μία βαριοπούλα δείχνοντας έτσι τις “καλλιτεχνικές του επιδώσεις”. Τα ζώα θα πεθάνουν με επανειλημμένα χτυπήματα από την βαριοπούλα υπό τους ήχους metal μουσικής.
Ο νεαρός καλλιτέχνης βρίσκεται στο ίδιο εκθεσιακό κέντρο από το Φθινόπωρο 2012 και έχει τραβήξει κριτικές για προαγωγή βίας μέσα από την δουλειά του ακόμα και για τα υπόλοιπα εκθέματα.
Η ημερομηνία που θα “εκτεθούν” τα ζώα για να σκοτωθούν είναι στις 7 Ιανουαρίου 2013.
Διερωτόμαστε, αν οι αρχές στην Costa Rica δεν έκαναν τίποτα στον Vargas, οι Γαλλικές αρχές, δεν βλέπουν την κακοποίηση των ζώων, ή μήπως αυτό επιτρέπεται στην Γαλλία?
Οι Γάλλοι φιλόζωοι έχουν ετοιμάσει διαμαρτυρία προς τον Υπουργό πολιτισμού που μπορείτε να υπογράψετε εδώhttp://www.avaaz.org/fr/petition/Arrete … t/?tjEQoabΠΗΓΗ : PERIERGAA: “Καλλιτέχνης” θα σκοτώσει ζώα με σφυρί στο όνομα της τέχνης!!!


Αφού η Κόστα Ρίκα κατάφερε να "μηδενίσει" τα ναρκωτικά και τη πορνεία  αποφάσισε ότι αυτό που της έκανε κακό ήταν το κυνήγι! Άντε βρε! Και στα δικά μας!


Τέλος στο κυνήγι βάζει η Κόστα Ρίκα


Μάθημα πολιτισμού δίνουν οι πολίτες που υποστήριξαν την απαγόρευση του «σπορ»
Μάθημα πολιτισμού δίνουν σε παγκόσμιο επίπεδο οι πολίτες της Κόστα Ρίκα, καθώς η χώρα γίνεται η πρώτη στην ήπειρο της που απαγορεύει το κυνήγι σαν χόμπι.
Ο νόμος για την προστασία της άγριας ζωής πέρασε όχι έπειτα από πρόταση των εκλεγμένων αντιπροσώπων, αλλά έπειτα από λαϊκή πρωτοβουλία. Γίνεται έτσι ο πρώτος νόμος στη χώρα που περνάει με το μηχανισμό αυτό, καθώς τέθηκε προς ψήφιση μετά τη συλλογή 177.000 υπογραφών που συγκεντρώθηκαν από την Ένωση για την Προστασία της Πανίδας και της Χλωρίδας.

Τον περασμένο χρόνο εξεδόθησαν 1.296 άδειες κυνηγιού, με το 81% εξ αυτών να αφορά στο κυνήγι και στην αιχμαλωσία ωδικών πτηνών. Με το νέο νόμο, το κυνήγι θα επιτρέπεται για επιβίωση, επιστημονική έρευνα και την παρακολούθηση για τον υπερπληθυσμό ορισμένων ειδών.

Όσοι κυνηγούν παρανόμως, θα καλούνται να πληρώσουν πρόστιμο που θα φτάνει τα 3.000 δολάρια και ανάλογα με το είδος του θηράματος μπορεί να οδηγεί και σε φυλάκιση μεταξύ 2 και 4 μηνών.

Η χώρα που αριθμεί περίπου 4.300.000 κατοίκους, έχει υιοθετήσει ένα τουριστικό μοντέλο ανάπτυξης φιλικό προς το περιβάλλον. Με το νέο νόμο η φήμη της για το λεγόμενο «Οικολογικό Τουρισμό» εξαπλώνεται, βοηθώντας στην ακόμη μεγαλύτερη προβολή της χώρας.

Ας σημειωθεί ότι κάθε χρόνο πάνω από 2 εκατ. τουρίστες επισκέπτονται την Κόστα Ρίκα, η οποία μάλιστα, έχει ανακηρυχθεί η πιο «πράσινη» χώρα για το 2009 από το New Economics Foundation, ενώ ο ίδιος οργανισμός την κατέταξε στην πρώτη θέση των «πιο ευτυχισμένων χωρών» για το 2012.

Με το νέο νόμο καθώς και το μοντέλο τουρισμού που προωθεί, η Κόστα Ρίκα αποτελεί ένα ιδανικό παράδειγμα για το πώς η οικονομική ανάπτυξη μπορεί να έρθει παράλληλα με την προστασία του περιβάλλοντος.

Αφού η Κόστα Ρίκα κατάφερε να "μηδενίσει" τα ναρκωτικά και τη πορνεία  αποφάσισε ότι αυτό που της έκανε κακό ήταν το κυνήγι! Άντε βρε! Και στα δικά μας!

Δείτε και αυτό...

Τέλος κεφαλαίου.

(Το παρακάτω το είχα γράψει όταν πήρα την απόφαση να γυρίσω Ελλάδα. Δεν ξέρω γιατί δεν το δημοσίευσα. Ποτέ όμως δεν είναι αργά για να πεις ...