30 March 2013

Γεννιέσαι ή Γίνεσαι?


Ένα παιδί αν γεννηθεί στην Αφρική, από γονείς Ελληνες, με ορθόδοξα χριστιανικά ήθη και έθιμα, ομιλούντες την Ελληνική γλώσσα, είναι Ελληνας? Είναι λιγότερο από κάποιο που γεννήθηκε Ελλάδα?  Τόσες κοινότητες ανά τον κόσμο, που έχουν κερδίσει τον σεβασμό, το δικαίωμα να μιλούν την Ελληνική γλώσσα, να υψώνουν την Ελληνική σημαία, είναι Ελληνες? Τόσες οικογένειες που αναζήτησαν την τύχη τους έξω από τα σύνορα της μαμάς Ελλάδας γιατί εκείνη δεν τους φέρθηκε με τον καλύτερο τρόπο αλλά κράτησαν τα ήθη και έθιμα της, τη γλώσσα της, είναι Ελληνες? Ανήκουν στο Ελληνικό Έθνος? Τι είναι το έθνος? Έχει σύνορα?

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Έλληνες   http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%88%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B5%CF%82
Οι Έλληνες είναι ένα έθνος που κατοικεί κυρίως στα νότια Βαλκάνια και κατοίκησαν τον χώρο που σήμερα ονομάζουμε Ελλάδα από τα τέλη της 3ης χιλιετίας π.Χ.,[9][10] καθώς και την Κύπρο στα μέσα της 2ης.
Οι Έλληνες γενικότερα ίδρυσαν αποικίες γύρω από όλη τη Μεσόγειο ενώ μετά την εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου οι πόλεις και οι αποικίες τους έφτασαν μέχρι την σημερινή Ινδία. Σήμερα το ελληνικό έθνος εξακολουθεί να είναι διασκορπισμένο σε ολόκληρο τον κόσμο. Η πλειονότητα παραμένει εντός των ορίων του σημερινού ελληνικού κράτους και της νήσου Κύπρου, που αποτελεί το δεύτερο ελληνικό κράτος των ημερών μας. Ιστορικά, ελληνικοί πληθυσμοί κατοικούν στην Κάτω Ιταλία και την Σικελία που αποτελούν τη Μεγάλη Ελλάδα της αρχαιότητας, στηνΚορσική και τα απέναντι σε αυτή παράλια της σημερινής Γαλλίας, στα παράλια της Μικράς Ασίας, στον Πόντο και την Βόρεια Ήπειρο .
Ισχυρές ελληνικές παροικίες έχουν δημιουργηθεί από Έλληνες μετανάστες στις Η.Π.Α., την Αυστραλία, την Γερμανία, τον Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο ενώ μικρότερες ομάδες κατοικούν σχεδόν σε κάθε χώρα της Γης. Η πλειοψηφία των Ελλήνων μιλάει την Ελληνική γλώσσα και ακολουθεί το ανατολικό ορθόδοξο χριστιανικό δόγμα."
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πολλές χώρες ανά τον κόσμο θεωρούν ΤΙΜΗ όταν αλλοδαπός υψώνει την σημαία τους.Για ένα και μόνο λόγο. Γιατί κατάφεραν να του αλλάξουν τα ήθη και έθιμα του, τη γλώσσα του.Τον κατέκτησαν. Αλλά όχι με τη βία, όχι με τραμπουκισμούς.Τον κατέκτησαν με την παιδεία και τον πολιτισμό τους. Δείχνοντας του ότι το δικό τους έθνος είναι πολύ καλύτερο και δίκαιο προς τον άνθρωπο απ ότι εκείνο που τον γέννησε...

Σε κάθε εθνική εορτή το ίδιο παραμύθι..."Αίσχος!!! 'Εχρωμος σήκωσε την Ελληνική σημαία!" "Αλβανός σημαιοφόρος!!!" "Αλλοδαπός σπουδαστής!!!" και άλλα χαζά τα οποία δεν απέχουν καθόλου από αυτά που κάνουν πολλές μουσουλμανικές η όχι χώρες προσπαθώντας να κρατήσουν τους πολίτες τους υποταγμένους με την ξενοφοβία, το ρατσισμό, χωρίς δικαίωμα στη ατομική κρίση και προσωπική ελευθερία.Εκεί θέλουμε να φτάσουμε.Να φοβόμαστε τον κάθε αλλοδαπό πρόσφυγα και σπουδαστή  πως θα μας πάρει τις δουλειές, τα σπίτια, θα μας κυβερνήσει, θα μας κατακτήσει. Ξεχνώντας ότι ο Ελληνικός πολιτισμός έτσι διαδόθηκε. Έτσι άντεξε στους κατακτητές.

Τα ''κλειδωμένα'' μυαλά μόνο κακό μπορούν να φέρουν σε ένα Έθνος. Ας σταματήσουμε να υμνούμε τι έκαναν οι αρχαίοι υμών πρόγονοι και να κοιτάξουμε πως μπορούμε εμείς να κατακτήσουμε τον κόσμο, όχι με τη βία, αλλά με αυτά που μας δίδαξαν.Μέσα σε αυτά το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχει η ξενοφοβία και ο ρατσισμός αλλά η Δημοκρατία, η φιλοξενία, οι τέχνες, η σοφία, ο σεβασμός στον άνθρωπο, η ελευθερία του.

Όταν κάποιος λαός αποζητά να φύγει από το τόπο του δεν είναι γιατί το Έθνος δεν του φέρθηκε σωστά, αλλά το κράτος, ο κρατικός μηχανισμός, η εξουσία. Η εξουσία που οι εμείς οι ίδιοι εκλέξαμε. Κανένας δεν θέλει να αφήσει το τόπο του εκτός αν τίθεται θέμα επιβίωσης.

Εσείς όλοι που έχετε υψώσει τη σημαία του εθνικισμού και βροντοφωνάζετε, τι θα κάνατε για να κρατήσετε τους Ελληνες στην Ελλάδα? Μήπως θα μοιράζατε τις δουλειές σας  δίνοντας την ευκαιρία σε κάποιο ντόπιο και όχι σε χαμηλόμισθο αλλοδαπό,  να μείνει? Δεν νομίζω και το είδαμε.Μήπως θα προτιμούσατε ντόπια προϊόντα ενισχύοντας την εγχώρια αγορά από τα ίσως ακριβότερα αξίας εισαγόμενα? Το είδαμε και αυτό.Μήπως θα κρατούσατε τα παιδιά σας Ελλάδα για σπουδές αντι να τα στείλετε σε ξένα σχολεία και πανεπιστήμια?..

Οι πολιτικοί μας. Πόσο Ελληνες είναι? Πόσο Ελληνες είμαστε εμείς που τους δώσαμε εξουσία? Οι περισσότεροι αν όχι όλοι, με ζωή και σπουδές στο εξωτερικό, με διεθνή γλώσσα, και αρχές. Δηλαδή αυτοί δεν ήταν αλλοδαποί σπουδαστές?

Αυτό που έχω συναντήσει σε κοινότητες του εξωτερικού είναι ότι καταφέρνουν να κρατήσουν ζωντανό τον Ελληνισμό μέσα σε ξένα κράτη ανάμεσα σε εκατομύρια ανθρώπους με διαφορετικές κουλτούρες και γλώσσες, ενώ στην Ελλάδα φοβόμαστε, δεν μπορούμε να κάνουμε κουμάντο νόμιμα και με σεβασμό στον άνθρωπο, μια χούφτα αγράμματους φουκαριάρηδες αλλοδαπούς και πρόσφυγες.Προτιμούμε την εύκολη οδό της βίας απο την άλλη, της γνώσης και της σοφίας που έχουμε κερδίσει σαν κατακτητές, σαν κατακτημένοι, σαν μετανάστες, σαν πρόσφυγες. Δεν θέλουμε ξένους στο τόπο μας αλλά συγχρόνως θέλουμε να φύγουμε και απ' αυτόν. Δεν θέλουμε ξένους να μας διοικούν άλλα στέλνουμε τα παιδιά μας για μόρφωση στο εξωτερικό...

Για να γίνουν Ελληνες?Δείτε και αυτό...

Τέλος κεφαλαίου.

(Το παρακάτω το είχα γράψει όταν πήρα την απόφαση να γυρίσω Ελλάδα. Δεν ξέρω γιατί δεν το δημοσίευσα. Ποτέ όμως δεν είναι αργά για να πεις ...