28 September 2013

Ηχομιμητικές συσκευές αγορά

Χαζεύοντας τα στατιστικά του blog, έφτασα και στις λέξεις κλειδιά που οδηγούν στην ιστοσελίδα μου... Καλά ρε, είστε σοβαροί??? Ψάχνετε να βρείτε ηχομιμητικές συσκευές??? Δηλαδή όλο το ζουμί του κυνηγιού είναι τα 150γρ κρέας των ορτυκιών? Να ξέρετε ότι δυστυχώς η ευτυχώς όταν ψάχνεις κάτι στο ίντερνετ δεν είναι και τόσο ανώνυμο όσο νομίζεις...Αν κάποιοι θελήσουν να βρουν ποιός ψάχνει και τι, μπορεί να σε βρουν. Προς αποτροπή, ίσως, παραθέτω μερικά άρθρα από συλληφθέντες μπας και φοβηθείτε να συνεχίσετε το ψάξιμο...Μπας και γίνετε πραγματικοί κυνηγοί και όχι 

ΚΡΕΑΤΟΣΥΛΛΕΚΤΕΣ!!!


Κατασχέθηκαν το μηχανάκι, το όπλο και τα φυσίγγια


Τρεις θηροφύλακες της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της ΣΤ΄ ΚΟΜΑΘ εντόπισαν ηχομιμητική συσκευή σε αγροτική περιοχή των Γιαννιτσών, κοντά στο χωριό Δαμιανό, όπως φαίνεται και στο χάρτη.

Μετά από συντονισμένη επιχείρηση οι θηροφύλακες έμειναν κρυμμένοι από το βράδυ της Τετάρτης 4/9 έως τα ξημερώματα της Πέμπτης 5/9 οπότε και εμφανίστηκε ο κάτοχος. Πήρε το όπλο του, εξερεύνησε την περιοχή, επέστρεψε στο όχημα, άφησε το όπλο και πήγε ξανά στο μέρος που είχε κρυμμένη τη συσκευή, την πήρε στα χέρια του και την έκρυψε σε χώρο του αμαξιού του. Τότε εμφανίστηκαν ταυτόχρονα και οι τρεις θηροφύλακες, έψαξαν εξονυχιστικά το αμάξι και τελικά βρήκαν την ηχομιμητική. Η υπόθεση έχει πάρει ήδη το δρόμο της Δικαιοσύνης. Το όπλο και η ηχομιμητική συσκευή κατασχέθηκαν. Ο επιτήδειος («κασετοφονιάς» κατά την κοινή κυνηγετική γλώσσα) είναι κάτοικος Γιαννιτσών.

Υπενθυμίζουμε ότι πριν λίγες μέρες εντοπίσθηκε άλλος ένα άτομο με ηχομιμητική συσκευή στην περιοχή του Κ. Νευροκοπίου, ενώ και σε άλλες περιοχές έχουν κατασχεθεί αρκετά «μηχανάκια».
Η επιχειρησιακή ικανότητα της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ έχει αυξηθεί και με τη χρήση νέων τεχνολογιών.
Συγκεκριμένα:
- Σε κάθε περιστατικό λαθροθηρίας ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας διαθέτει μηχανισμό στο όχημά του όπου με το πάτημα ενός κουμπιού αποτυπώνει στο χάρτη το σημείο του συμβάντος, ενώ αμέσως στέλνεται μήνυμα στην Ομοσπονδία για την ύπαρξη περίπτωσης παράβασης περί θήρας (παράδειγμα ο χάρτης που επισυνάπτουμε).

- Επίσης η ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ έχει προμηθευτεί μηχανήματα εντοπισμού για τις ηχομιμητικές συσκευές. Πρόκειται για ειδικές συσκευές που σε απόσταση έως και τριών (3) χιλιομέτρων εντοπίζουν μέσω σκάνερ τον ήχο που εκπέμπει ένα «κασετοφωνάκι-μηχανάκι». Το μέτρο αυτό έχει αποδώσει, καθώς μαζί με τις οργανωμένες περιπολίες, έχουν κατασχεθεί τα δύο τελευταία χρόνια περισσότερες από 145 ηχομιμητικές συσκευές.http://www.hunters.gr/


Κατασχεση κασετοφωνου απο τον ΚΣ Κομοτηνης
http://ihunt.gr/Την 18η Σεπτεμβρίου 2013 τις πρώτες πρωινές ώρες σε διατεταγμένη υπηρεσία οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες Ν. Ροδόπης και οι θηροφύλακες του Κυνηγετικού Συλλόγου Κομοτηνής , εντόπισαν και κατέσχεσαν ηχομιμητική συσκευή που τοποθετήθηκε για την προσέλκυση ορτυκιών σε ημιορεινή περιοχή της χωρικής αρμοδιότητας Κυνηγετικού Συλλόγου Κομοτηνής –Σαπών.

Για τους παραπάνω λόγους κατατέθηκε σχετική μηνυτήρια αναφορά στην Διεύθυνση Δασών Ν. Ροδόπη              
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
Λαθροθήρες στη φάκα


Ούτε καν άδεια κυνηγίου δεν είχε το ένα από τα δύο άτομα από το Κορωπί, που... πολύ μακριά από την έδρα τους συνελήφθησαν να κυνηγούν με ηχομιμητικές συσκευές.

Ούτε καν άδεια κυνηγίου δεν είχε το ένα από τα δύο άτομα από το Κορωπί, που... πολύ μακριά από την έδρα τους συνελήφθησαν να κυνηγούν με ηχομιμητικές συσκευές.

Οι δυο λαθροθήρες πιάστηκαν στα πράσα στη Χαλκιδική, μετά ολονύχτιο καρτέρι των θηροφυλάκων της ΚΟΜΑΘ, γύρω από τον κράχτη που είχαν τοποθετήσει οι συλληφθέντες...+Κοινός Θνητός   Άντε βρεεε...να σας δω ποσταρισμένους στο τοίχο μου!!!


No comments:

Post a Comment

Δείτε και αυτό...

Τέλος κεφαλαίου.

(Το παρακάτω το είχα γράψει όταν πήρα την απόφαση να γυρίσω Ελλάδα. Δεν ξέρω γιατί δεν το δημοσίευσα. Ποτέ όμως δεν είναι αργά για να πεις ...